foto: google
Reklame

27.Festival „Dani Zorana Radmilovića“ nastavlja se večeras od 20 :00 sati nastupom Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba sa predstavom „Ustav Republike Hrvatske“ po tekstu Rajka Grlića i Ante Tomića, u režiji Vinka Brešana.

U okviru pratećeg programa Festivala, u Domu kulture u Kotlujevcu biće otvoren 1.Festival malih pozorišnih formi. Nebojša Dugalić izvešće monodramu „Ispovest Dmitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog u produkciji Madlenijanuma.Festival će svečano otvoriti glumac Ivan bekjarev, u 18:00.

Bogat prateći program Zoranovih dana počinje u 11:00 sati, gostovanjem pesnika Ljubivoja Ršumovića u osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, a nastavlja se u 12:00 sati u zaječarskoj biblioteci gde će biti organizovan okrugli sto na temu „Kulturna dobra kao neobnovljiv resurs/primena digitalizacije u zaštiti kulturnih dobara“. Predavač je Radoslav Zelenović, upravnik Audivizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU.

 Iz današnjeg pratećeg programa Festivala izdvajamo još izložbu radova srpskog slikara Miloša Šobajića, koja će biti otvorena u 19:00 časova u Radul-begov konak u Zaječaru, kao i promociju knjige Duška Ljuštine „Rasprodano” koja će od 19:30 biti priređena u foajeu Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović”.