Reklame

Nakon tropskog talasa, usledio je prodor hladnog fronta sa Atlantika, koji je uslovio formiranje snažnih oluja i pad temperature, ali i formiranje ciklona nad Đenovskim zalivom.

Nevreme je najpre pogodilo Španiju, a zatim i centralnu Evropu. U Nemačkoj, Austriji i Švajčarskoj traju borbe s bujičnim poplavama i odronima. Snažne oluje, orkanski vetrovi i grad, juče su zahvatili Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

Oblaci su ovog jutra stigli i to Srbije, na zapadu i istoku ima pljuskova i grmljavine. Ima uslova za nepogode i kratkotrajan grad, na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm.

Do kraja dana biće pretežno oblačno, sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti obilniji i doneti 20 do 40 mm/m2 kiše za kratko vreme.

Na udaru najjačih padavina su istočna, centralna i zapadna Srbija. Lokalno je moguća kratkotrajna pojava grada.

Danas tokom celog dana vetrovito. Duvaće pojačani vetrovi južnih smerova, a u zoni pljuska, mogući i olujni udari. Zbog oblačnosti temperatura u padu u odnosu na prethodne dane, mada će i dalje biti toplo. Maksimalna od 26 do 32 stepena.

Narednih dana zadržava se promenljivo i nestabilno vreme. Biće uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom. Temperatura će biti u dodatnom padu u odnosu na danas, očekujemo ispod 30 stepeni.

U petak i za vikend – razvedravanje.

Izvor: N1

Reklame