U prostorijama pokreta „Dveri“ u Zaječaru, danas 25. marta, održana je konferencija za medije, gde je osuđen gnusni čin koji se odigrao u noći između subote i nedelje, gde je nepoznata osoba, kamenicom razbila staklo na ulazu u prostorije gradskog odbora Dveri u Zaječaru.

Građani već deset nedelja mirno učestvuju na protestu „1 od 5 miliona“ u Zaječaru i traže tri osnovna uslova: Traže vladavinu prava, traže fer i demokratske izbore i traže slobodne medije. Isto toliko, deset nedelja, traje hajka odbornika i gradonačelnika Zaječara na aktiviste „Saveza za Srbiju“. Logičan sled te hajke je i napad na bubnjara sa protesta Vladimira Petkovića – Zigija, kao i događaj koji se odigrao u noći između subote i nedelje, kada je kamenom razbijeno staklo ulaznih vrata kancelarije pokreta „Dveri“ u Zaječaru, kazao je na konferenciji odbornik Saveza za Srbiju, Miloš Stojadinović.

„Umesto da gradonačelnik i odbornici daju odgovore građanima Zaječara na pitanja kako je budžet Gitarijade za ovu godinu premašen za celih 14 miliona dinara, kako je besplatna Gitarijada građane Zaječara koštala 300.000 evra, zašto se Kraljevica pretvara u gradilište ili zašto je uhapšen šef javnih nabavki gradske uprave i kako je to moguće u jednoj normalnoj zemlji da posle hapšenja šefa javnih nabavki, ostavke nisu podneli načelnik Gradske uprave kao ni gradonačelnik“ kazao je Stojadinović i dodao:

„Ovom prilikom bih zamolio sve pripadnike vlasti da prestanu sa ovom praksom sa etiketiranjem, jer kako je krenulo ovo se u Zaječaru po nekoga može i tragično završiti“.

Predsednica Gradskog odbora pokreta „Dveri“ u Zaječaru, Sonja Milutinović, da se razbijanjem stakla na prostoriji pokreta „Dveri“, nastavlja orkestrirani napad na ovaj pokret.

„Nakon napada na kancelariju „Dveri“ u Čačku, i pretnje smrću, predsedniku Dveri, Bošku Obradoviću, u noći, subota na nedelju, nepoznato lice kamenovalo je prostoriju Dveri u Zaječaru. Tom prilikom polomljeno je staklo na ulaznim vratima i pričinjena je materijalna šteta“ istakla je Sonja Milutinović i dodala:

„Nedavno je napadnut jedan od predvodnika građanskog protesta, pa se pitamo da li je sledeći korak otmica političkih protivnika sa ulice, kako bi se eliminisali politički neistomišljenici“.

„Danas je stradao jedan prozor, a sutra to može biti nečija glava“, poručili su sa konferencije za medije predstavnici Saveza za Srbiju.

Predstavnici Saveza za Srbiju pozvali sve ljude dobre volje da im se pridruže 29. marta u Zaječaru na novom skupu „1 od 5 miliona“ u Zaječaru, kao i 13. aprila u Beogradu.

Na pitanje novinara da li je tačna tvrdnja odbornika SNS-a, Nebojše Petrovića, da se na protestu „1 od 5 miliona“ u Zaječaru nosi zastava Albanije, Stojadinović je kazao da osim zastave Srbije, na prostestu se nosi zastava sa likom Če Gevare.

Status odbornika SNS u Zaječaru Nebojše Petrovića

 

 

 

Reklame