Oće biti, neće biti, sve se nešto ovih dana prelamalo oko izgradnje Turskog toka kroz Srbiju. Kaže se -dok nije gotovo – nije završeno.

To što Ničić kokodače napamet je u manjku stvarnih uspeha njegove vlasti. Kako danas stoje stvari gasovod će se graditi, ako se ne desi nešto neočekivano.

Ipak su ovi iz EU, odnosno Energetske zajednice, prilični nekorektni, nas najviše stiskaju, a opravdanje im je-Srbija prihvata sve uslove i obaveze koji joj se postave, ali ih malo sprovodi.

Šta je tu istina znaju ovi naši političari Antić i Bajatović. Predlažem da smatramo da ćemo dobiti saglasnosti koje su potrebne da početkom aprila krene gradnja.

Nego, druga pitanja mi se pojavljuje u glavi.  Prvo, površina je smanjena sa 15 hektara na 7 ha.

Drugo, neće biti 2500 radnika već negde od 600-1200, bliže prvoj cifri.

Treće, nije deda Misilko ostavio Ničiću Kraljevicu u nasledstvo već je to gradska vrednost. Odakle mu ideja da sam pregovara o ceni zakupa i ostalim detaljima.

Ako su građani branili i odbranili česme i oko toga se valja okupiti. Kako će izgledati Kraljevica kad se tamo navuče par stotina kontejnera?

To će ličiti na izbegličko naselje. Naša će biti obaveza da dovučemo do svake kučice kanalizaciju, vodu, struju. Koliko će to koštati a koliki će biti zakup.

Biće tu puno posla za poštenu policiju i tužilaštva. Sve mora da bude javno, to ne pripada Ničiću ili GV već svima nama. Koliko će para biti oprano, pokradeno?

Najozbiljnije pitanje se tek pomalja. Zašto uništavati Kraljevicu kad u gradu imamo smeštaj za više od tri hiljade ljudi, sa minimalnim ulaganjima.

Reč je o kasarni Vojske Srbije. Ona je skoro prazna, ima toliko malo vojnika, a kapacitet je tu, na dohvat ruke. Možda bi ekonomski genije Ničić razmislio malo o tome, neka pare odu za potrebe vojnika, a ne u džepove tajkunčića.

Podsećam, Ničić ne pregovara sa Gaspromom ,već nekom našom firmom. Zajljučke sami izvlačite.

Otvoreno govoreći dodijala mi je neprekidna pljačka naših para. Ajde da se saopšti koliko karata je prodato za „klizalište“ od blažujki i koliko je karata prodato na zimskom bazenu.

Imate li strpljenja da i dalje mirno posmatrate pljačku naših para. Za zakup „klizališta“ dao je 20 hiljada evra, a oko bazena se vrte nekih pet-šest miliona dinara!

Kome to treba? Biću slobodan da objavim uz ovaj tekst par fotografija kako se pravi klizalište u Minhenu za mlađariju. I, ne košta ništa.

Dal, da povedem Ničića kad sledeći put idem tamo? U kocku 10×5 metara, koja je uvaljana, u dvorištu ispred zgrade, ostavljeno je par santimetara „lufta“.

Kad padnu temperature, sipaju vodu, sačekaju da smrzne i izglačaju- eto kako to rade u bogatom gradu. Bacite pogled na fotke.

Pratio sam i nedavnu sednicu skupštine grada Zaječara. Malo je falilo da šlognem! Predsednik ovog visokog doma, Stefan Zankov, je branio predlog Ničića i GV da se firmarine, boljim firmama, povećaju za 33%.

Da ga malo podučim- predsedavajući vodi sednicu i priča samo u krajnjoj nuždi. Dal su oni normalni? Prva posledica ovakvog rasta firmarine će biti zatvaranje pumpe za gorivo u Salašu, nema tamo toliko prometa.

Znam da je Zankov posle Više elektrotehničke škole završio Megatrend i da je skoro dipl. ekonomista, ali je ovom prilikom pustio jaku struju, prvo u sebe, pa onda nama. Izgleda da i on sprema doktorat!

Koje se bre dažbine dižu za 33% u uslovima stabilne monetarne situacije. Iz kojih li je knjiga on učio? Postade od Praseta najomiljeniji bot Ničića.

Čestitam! Naprave „naduvani budžet“ i onda moraju da uništavaju poslovni sektor da bi imali novac za gluposti i krađu. Kad nam o povećanju od 33% , govori čovek koji nikad nije zaradio svoju platu van politike onda je to zaista degutantno.

Danas saopštiše da će neka poznata, svetska grupa, otvoriti Gitarijadu! A, ja pitam-kada će početi naplaćivanje ulaznica? E, da se kladimo da neće, bilo bi par stotina posetilaca i onda bi im propao plan pljačke naših para! Hoćemo li još da trpimo krađu?

Na RTS-u, maločas, saopšti Ničić-grad je izgubio petnaest hiljada radnih mesta, ali se on „nada“ da će ove i naredne godine biti od 2-4500 novih radnih mesta. Ne treba on da se nada, prima platu da reši problem, a on lupeta na sve strane.

Večeras je četvrti po redu protest građana. Valja izaći i pokazati tim facama da su prošlost i da ih se niko ne boji. Internat nije neosvojiva tvrđava, ali postoji i postupak smene.

A, ovi iz opozicije, što neće da napuste skupštinu grada, neka, to je njihovo pravo, ali ako su protivnik ove lokalne  vlasti-hajde da se vidimo doveče.

Priča se da na protestu redovno učestvuje i akademik Danilo Katić, ali ima periku, visoke čizme, i liči na Šerlok Holmsa. Pozdravite da kad ga vidite.