Foto: Facebook / printscreen
Reklame

Natamo, naovamo, kako stvari stoje, počeće i u Zaječaru 18.1. 2019. buna na dahije beogradske, ali i još više na dahiju zaječarskog, gradonačelnika Ničića.

Ta persona , kad se sve sabere, vlada gradom dvanaest godina. Nema veze što je vladao pod zastavama gomile stranaka, od liberalnih, do nacionalističkih, uvek je bio isti. Mada, valja priznati, bilo je nešto promena kod njega.

Početkom vladavime bežao je od tv kamera ko đavo od krsta, pre toga je godinama bio poslanik u skupštini Srbije-reč nije rekao za više godina.

E, onda je uz pomoć ekipe iz RTZ počeo da vežba javne nastupe, a provežbavao je i tajne nastupe sa odabranim saradnicama putujući po inostranstvu, a nije se libio opuštenog ponašanja u popodnevnim časovima i u svojoj kancelariji. Pojavili su se i učitelji za nameštanje tendera i provizije.

Odjednom je od traljavog ginmazijalca i propalog biznismena, postao dipl. ekonomista. Kako je stekao tu diplomu možemo da pretpostavimo, ali nikada nije uspeo da ostavi utisak čoveka koji se išta razume u ekonomiju.

Rezultati njegove „vladavine“ vidljivi su na svakom koraku, te ih neću po stoti put ponavljati, dovoljno je reći-grad polako ali sigurno, bukvalno, nestaje, a šačica njegovih podguznih muva troši ostatke naših para, a da ni prstom nisu mrdnuli da narodu stvarno bude bolje. Ima li, dakle, razloga za bunu protiv i ovdašnjeg dahije – ima i previše, bojim se da kasnimo. Što se pre oslobodimo takvog nesposobnog, korumpiranog, gradonačelnika i grupe njegovih pomagača šanse da se nekako izvučemo iz govana rastu. Neću nikoga pozivati u šetnju, ali što se mene tiče uvek ću demonstrirati protiv svake lopovske vlasti, kao što je ova.

Pre par dana odoh na koktel Saveza za Srbiju, pozvali ljudi, te je građanski red odazvati se. Pre nove godine koktel i promociju pravila je ekipa oko Ristovića.

I dalje mislim da nisu morali da se rasturaju ali, ko šta radi-sebi radi, što voli da kaže jedan moj prijatelj. Neće biti iznenađenje ako se svi sakupe, kao građani, na protestima. Oni koji ne dođu rizikuju mnogo, mislim na šefove stranaka Pobede za Zaječar.

Jeste li primetili da su ovi iz vlasti održavali ilegalne novogodišnje koktele. Ovi iz SPS-a su objasnili da su „zaboravili“ da pozovu novinare, a SNS-ovci izgleda smatraju da je dovoljno što odabranim medijima bace po neki džak sitnine.

Čudo jedno.

Zamislite, nedavno me jedan šeret, poznanik sa pijace, pita- Čuo sam da su se Stefan Zankov i Vladan Paunović odselili iz Zaječara. Ovaj prvi je pomoćnik ministra za prašinu, a drugi asistent ministra za tišinu.

Naravno, ukorio sam ovog šereta i očitao mu bukvicu da nije lepo da tako priča o predsedniku skupštine koji izgara da se svi Ničićevi predlozi proguraju na skupštini, a da Paunović svakog dana dolazi na posao u Okrug, ali da zbog urođene skromnosti izbegava pojavljivanje u javnosti.

Dodao sam mu i informaciju da gradom kola trač da Zankov intenzivno testeriše temelje Ničićeve fotelje i to u saradnji sa jednim opozicionim prvakom.

Nemojte da vas iznenadi ako se Ničić nađe u govnima svojih „zasluga“, kao kralj Milan, kad su mu prepilili noseće daske klozeta u Smederevu. E, ko će onda Ničića da „pere“ to ne smem da kažem.

Da malo sačekamo na rasplet ovih zavrzlama, ali da vas podsetim da je nedavno Zankov tvrdio i to dokumentovano, da je Ničuć uništio finansije Zaječara, a da je za uzvrat Ničić tepao Stefanu da je prase!

To su njihove reči i znam da ne vole podsećanje ali eto, novinari su velike džukele te potržu reči ovih političkih gromada .

Za kraj ove kolumne evo jednog utiska prethodne sedmice. Ovaj svet je napustio jedan od najboljih profesora književnosti zaječarske Gimnazije, prof. Stanković. Institucija u svakom pogledu.

Skup sećanja na njega organizovali iz Biblioteke. Puna sala nekadašnjih đaka, saradnika i poštovalaca. Nedostajali su ljudi iz Gimnazije i GU. Komesar za kulturu Vujadin prima lepu platicu od naših para ali ga nije bilo tamo gde je morao da bude.

Mada, znajući kakve su škole pohađali i kako su dolazili do svojih diploma, što se mene tiče ti iz GU su učinili čast profesoru što nisu došli.

A što se tiče akademika Danila Katića, sve poznatijeg borca za što veća prava batinaša i predlagača bombardovanja azilantskih baraka po Srbiji, još uvek ne mogu da skupim snagu i da ga zajebavam.

Na kraju, a šta mislite-ima li rezona očekivati da Ničić predvodi prvu šetnju protiv SNS-a? Pa, pre manje od dve godine žustro je predvodio demonstracije protiv njih uz brojne epitete, te da su fašisti, te da nikada neće sa takvim bitangama da sarađuje….

Mislim da se svi toga sećate. Neće njemu smetati što je glavni šef SNS-a za Krajinu, samo ako oseti da je vreme za preletanje.

Izvor: TIMOČKA REVIJA