Foto: pixabay

Austrijska kompanija Immofinanz najavila je da će u Srbiji otvoriti još četiri tržna centra. Novi ritejl parkovi u Srbiji nalaziće se u Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru, sa oko 28.200 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje, a zaključivanje posla se očekuje u prvom kvartalu 2021. godine, piše eKapija.

Osim četiri nova ritejl parka u Srbiji, Immofinanz je još dva kupio i u Češkoj od kompanije Mitiska REIM, belgijskog investitora specijalizovanog za ove vrste komercijalnih nekretnina.

Osim toga, Immofinanz je obavio i akviziciju ritejl parka od oko 5.500 kvadratnih metara u Voitsbergu, u Austriji, tokom četvrtog kvartala 2020. godine. Portfolio u Hrvatskoj biće proširen za jedan objekat u gradu Ludbreg.

– Naši planovi uključuju srednjeročno povećanje na 140 STOP SHOP lokacija, pri čemu nameravamo da se fokusiramo na tržište Centralne i Istočne Evrope, Jugoistočne Evrope i Austrije, kao i selektivan ulazak na tržišta drugih zapadnoevropskih zemalja – rekao je Dietmar Reindl, glavni operativni direktor kompanije Immofinanz.

Immofinanz je u Srbiji vlasnik 10 tržnih centara, na prostoru od oko 100.000 kvadrata.