Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je danas komunalne radove koje finansira Grad Zaječar i Republika Srbija na teritoriji samog grada, u prigradskim naseljima i u selima.

Od naredne sedmice radiće se sanacija puteva u Halovu, a uskoro će početi da radi i besplatan parking na pijaci, najavio je gradonačelnik, prenosi portal ZAMEDIA.

Možda bi i redakcija portala Glas Zaječara prenela ovu vest i iskoristila priliku da postavi par pitanja gradonačelniku Ničiću, ali na žalost, a to se ne dešava prvi put, nismo dobili poziv za ovaj događaj.

Ko radi taj i greši, ipak interesantno je da u istom danu NISMO DOBILI poziv ni za sednicu gradskog veća za koju su ostali mediji dobili poziv u neumesno kratkom roku – jedva nešto više od pola sata pre početka same sednice.

Pres služba grada Zaječara, sa druge strane, uredno nam je koliko juče dostavila obaveštenje vezano za realizaciju projekta „Fem – Ino“.

Bez želje da umanjimo važnost vesti o projektu, koji je i te kako važan za naš grad, smatramo da smo kroz selektivno obaveštavanje uskraćeni za pravo da propratimo vest, kao i da pristupimo materijalu sa gradskog veća – koji nam u elektronskom formatu nije dostavljen već drugi put zaredom.

Da li je u pitanju greška, ili pres služba grada Zaječara po nečijem nalogu deli novinare na podobne i nepodobne, mi zaista ne znamo, ali znamo da iza prakse selektivnog pozivanja medija neretko stoji namera da se sakrije istina i da se građanima izveštaj sa konkretnog događaja prezentuje našminkana, kao i da se izbegnu kritička pitanja i osvrt.