Reklame

Nakon nekoliko godina pauze, na radost brojnih rekreativaca i ljubitelja zimskih sportova, a posebno dece, sutra, 15. decembra, u Zaječaru će početi sa radom klizalište, koje je već postavljeno na gornjem platou javne garaže u Zaječaru. Klizanje, sa iznajmljenim klizaljkama, koštaće 150 dinara, a prema rečima nadležnih, klizalište može da opstane i na tamperaturi preko 30 stepeni, pisali su pojedini mediji prošle godine. Kako stvari sada stoje Zaječar će ove godine ostati bez klizališta, ali i bez informacije koliko je karata prodato prošle sezone.

Direktor JKP „Timok održavanje“ Vice Lalić nije želeo danas da odgovori na naše pitanje da li će klizalište ove godine biti postavljeno u Zaječaru.

Pokušali smo i putem maila da stupimo u kontakt sa njim ali odgovor nismo dobili.

Podsećamo, prošle godine klizalište površine 200 metara kvadratnih je zakupljeno po ceni od 2.388.000 dinara, koliko je plaćeno za tri meseca zakupa firmi „Pejkom, koja je bila jedini ponuđač u procesu javne nabavke.

Klizalište postavljeno na platou parkinga u ulici Generala Gambete počelo je sa radom 15. decembra 2018. godine. Za njegovo iznajmljivanje izdvojeno je 2.388.000 dinara. Broj do sada prodatih karata – nepoznat je.

Kako je gradonačelnik Zajačara, Boško Ničić, tada najavljivao, biće moguće klizanje i sopstvenim klizaljkama, a ukoliko se pojave obučeni instruktori, grad je, prema Ničićevim rečima, spreman da subvencioniše obuku i da škola klizanja bude organizovana o trošku grada.

Izgleda od JUHUUU sutra se otvara klizalište, ostalo je samo JUHUUUU……

Reklame