Službenik gradske uprave, šef službi javnih nabavki S.M. koji je pre nekoliko dana uhapšen jer je primio mito kako bi omogućio ponuđaču prolazak na tenderu, sigurno nije jedini koji je vedrio i oblačio javnim nabavkama, niti se ovakvo „dogovaranje“ desilo po prvi put, navodi se u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

Nije pitanje da li je još neko, pitanje nije čak ni ko je još umešan u nameštanja
tendera , jer je svima jasno da jedan službenik gradske uprave nije mogao bez
saglasnosti gradonačelnika koji raspolaže budžetskim novcem da pripremi i
sprovede bilo koji postupak javne nabake , pa ni ovaj na kome je i „pao“. Pitanje je da
li će S.M. biti jedini krivac ili će i nalogodavci biti privedeni pravdi, navodi se u saopštenju GrO Dosta je bilo – Zaječar.

S.M. iz Zaječara uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228, u sticaju sa krivičnim delom primanje mita iz čl. 367 Krivičnog zakonika, dok je D.A. iz Aranđelovca uhapšen zbog sumnje da je učinio krivično delo davanje mita iz čl. 368 Krivičnog zakonika.

Odlukom Višeg suda u Nišu, dana 8.3.2019 godine. produžen je pritvor do 30 dana,  zbog mogućeg uticaja na svedoke, potvrđeno je portalu Glas Zaječara iz Višeg suda u NIšu.

Uglješa Đuričković, predsednik GrO „Dosta je bilo“ u Zaječaru, izjavio je da u našem gradu i zemlji, svi su spremni da rade odgovorne poslove, ali nisu spremni da snose odgovornost.

foto: privatna arhiva

„U trenutku kada je šef Službe za javne nabavke uhapšen i određen mu pritvor, zbog postojanja sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i primio mito, potpuno je nejasno zašto gradonačelnik Zaječara ni reč o tome ne govori“.

Đuričković se osvrnuo i na to da je jasno da šef Službe za javne nabavke nije mogao ni jedan posao da zaključi bez prethodnog dogovora sa svojim šefom, a to jeste gradonačelnik Zaječara.

„U skladu sa tim želimo da poručimo pritvorenom šefu za javne nabavke da podnese odgovornost svog delovanja i prizna po čijem nalogu i u čijem interesu je činio krivična dela, a gradonačelniku Zaječara poručujemo da je vreme da i on posle osuđujuće presude zbog zloupotrebe položaja i niza drugih afera sličnih ovoj, prihvati odgovornost i podnese ostavku, jer je to dužan prevarenim građanima koji su mu ukazali poverenje i dali glas na prethodnim izborima“.– zaključio je Đuričković

GO DJB Zaječar zahteva od istražnih organa da rade svoj posao u skladu sa Zakonom pred kojim svi moramo biti isti bez obzira da li smo obični građani ili
funkcioneri SNS.

Reklame