foto:gitarijada.rs

Najavljeno obeležavanje 54. Gitarijade u Zaječaru za kraj avgusta ili početak septembra za sada nije realizovano. Od nadležnih više se niko ne oglašava. Da li će ove godine biti obeležena 54. Gitarijada, ili je već obeležena na nepoznatoj lokaciji?

Sredinom avgusta, tačnije 18. avgusta, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kazao je da će 54. Gitarijada ove godine biće obeležena u skladu sa epidemiološkom situacijom. Zbog rizika koji bi stvorilo okupljanje ljudi, jedan vid programa biće realizovan  na nepoznatoj lokaciji.

Ničić je tada istakao i to da su razmišljali o Gitarijadi kako i da li da se organizuje, i najverovatnije će biti samo obeležena, da se ne izgubi kontinuitet u brojevima.

On je istakao i to da će se Gitarijada ovako organizovati poslednje nedelje avgusta, ili početkom septembra, ali lokaciju neće objavljivati zbog rizika da se ne okupi nekoliko stotina ili nekoliko hiljada ljudi.

Danas je subota 12. septembar. Najavljeni mogući datumi za obeležavanje Gitarijade su prošli, pa ostaje pitanje, ako su održane auto trke, takmičenje Strong man, manifestacija „Prelo u našem sokaku“ kao i Festival hrišćanske kulture, zašto se grad Zaječar odriče manifestacije po kojoj je poznat?

Pošto najave za Gitarijadu nema, moguće da bude i održana, a pošto je najavljeno da će biti održana na nepoznatoj lokaciji, možda je već i održana a da to nismo ni znali…

Kada pokušate da pristupite sajtu Gitarijade na web adresi www.gitarijada.rs pojavi se sledeće:

Reklame