Reklame

Nakon uspešno realizovanog prvog ciklusa radionica grupa samopomoći preventivnog programa „Moć promene“ za devojke, “Dečiji Centar“ nastavlja svoju misiju osnaživanja mladih devojaka. 

Projekat “Moć promene i moć prevencije rodno zasnovanog nasilja“ u Srbiji sprovodi Udruženje “Fenomena“ iz Kraljeva u saradnji sa sedam partnerskih organizacija, u vidu kampanje za promenu stavova i ponašanja, u cilju prevencije nasilja nad ženama i devojkama. Projekat od 2019. do 2022. godine podržava UN Trust Fund to End Violence against Women.

„Obuka za formiranje i vođenje grupa podrške i samopomoći prema modelu “Moć promene“, održana je 4. i 5. avgusta, 2020. godine, u hotelu “Kraljevi Čardaci” na Kopaoniku“.kažu iz Dečijeg centra.

Obuci je prisustvovalo 19 učesnica iz različitih udruženja širom Srbije. Kao buduće voditeljice grupe podrške obuku su pohađale članice Dečijeg centra Anđela Milošević i Jovana Prvulović, dok se u ulozi predavačice našla psihološkinja i psihoterapeutkinja, Jelena Jovanović, jedna od edukatorki Dečijeg Centra Zaječar.

Prema rečima ljudi iz Dečijeg centra cilj obuke bio je da pripremi buduće facilitatorke grupa samopomoći za rad sa devojkama i ukaže im na važnost tema kojima će se baviti, kao i da im ponudi način na koji ih mogu obraditi. Dodatna dobit ovakvog načina rada za devojke jeste mogućnost da uvide koje steknu u okviru grupa samopomoći koriste u svakodnevnom životu.