Reklame

Prvo su nam zapržili čorbu, a sada kuvaju i ajvar! Od njihovog kulinarskog umeća nama spasa nema. Majstori su da zamese, začine, zamute, „istenderišu“, ugrade (se), a sada imaju i crno na belo da su majstori za nešto, pa makar to bio nacionalni specijalitet od paprika, koji se s jeseni krčka u svakoj kući.

Učešće ekipe gradskih funkcionera na popularnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ moglo je čak i biti simpatično da nisu toliko isforsirani.

U subotu su društvene mreže bile pune njihovih slika. Ko se od poslušnika nije slikao sa pomoćnicom Lalić-Stojanović i većnicima Milošević, Stanković i Stojanović, kao da tog dana nije ni bio na gradskoj slavi.

Serijal je otvorila novopostavljena v.d.direktorka, koja je od sabajle sa štanda Grada Zaječara postavila fotku, tek da se zna ko joj je srcu najmiliji. Kad je shvatla da je pobednika ofirala a da takmičenej nije ni počelo, sliku je obrisala.

Tu su i drugi da osokole gradske sokolove, direktorka „Oblutka“ i novi kolačar, doskorašnji direktor muzičke škole. Da se izjasne na vreme, zlu ne trebalo…

 

Miljenike je, kažu učesnici, glavom i bradom posetio i gradonačelnik lično. Možda tek da uveri žiri da su svi iz njegovog kabineta, jer polovinu ekipe građani nit vide, nit čuju, samo ih plaćaju.

Dok se ajvar krčkao, po skveru se već šuškalo da je sve namešteno i da će pobediti „najbolji“. Oni naivniji u to nisu verovali.

Čak i da su hteli da naprave dobar štos, pa i da možda pokažu da umeju da kuvaju, bilo bi fer da su „na teglu“ izašli fazona radi. Mogli su da kuvaju van konkurencije. Čak i da su stvarno skuvali najbolji ajvar, njihova pobeda ima gorak ukus.

Iza njih je ostala ekipa izviđača „Timočki divljaci“, kojoj je pobeda zamalo izmakla. Da li se ljute ili ne, oni to znaju, ali da im nije pravo objavili su javno.

Da su u pravu smatra najmanje ovih 200 ljudi koje im je lajkovalo objavu, a komentari i ispod ovog i drugih postova su više nego negativni a suština je ista „Zar su toliko jadni da su i ovo morali da nameste?“.

I ovo je najbezazleniji primer kako se aktuelna vlast podsmeva narodu. Upropaste sve čega se dotaknu, od svega naprave „cirkuzinijadu“.