foto: pixabay
Reklame

Uredba o ograničavanju visine cena derivata nafte u Srbiji ističe danas, a iz Vlade Srbije još nije stigla informacija do naftnih kompanija da li će cene ostati pod kontrolom ili će se dozvoliti slobodno formiranje, mada trgovci pretpostavljaju da će se, na današnjoj sednici Vlade, produžiti.

Proteklog petka Ministarstvo trgovine je objavilo da cene evrodizela od 222 dinara po litru i evropremijuma BMB 95 od 178 dinara važe, takođe do danas 31. oktobra, do 15 sati, iako je uobičajeno da važe sedam dana.

Prodavci goriva su za agenciju Beta rekli da nije jasno ni da li će i dalje važiti odluka o privremenom smanjenju akciza na pojedine vrste goriva od deset odsto koju je donelo Ministarstvo finansija.

Predstavnik Unije poslodavaca Srbije Nebojaša Atanacković rekao je da pretpostavlja da će se Uredba o ograničavanju visine cena derivata nafte produžiti, a da je nejasno da li će se produžiti i odluka o privremenom smanjenju akciza koja nije doneta u istom „paketu“ sa tom uredbom, već je nju donelo Ministarstvo finansija.

Izvor: Beta

Reklame