Četvrti put u predivnom prirodnom ambijentu na Kraljevici Outhide pokazuje da izrasta u odličan festival koji je potreban gradu na Timoku. Prve večeri na tri stejdža publika je mogla da uživa u izvođenju kako domaćih tako i gostujućih izvođača.

Na Alt bini su svirali Natalee, KDŽK, Buč Kesidi, Dimitrije Dimitrijević iz Niša, Vacuum i crnogorski rep duo Who See. Postava na Tsaheylu bini : Freepesic, Mina  Poznanović, Redacs,Kablovi,Felver, Coeus, dok su se na Zalet stejdžu smenjivali: Havarija i Peruzzi,Spliff,Arxiva,Moyne Sevqet, Neki stranac i Deterdžentlmen.

Whoo See

Najveću posećenost Alt stejdžu doneo je nastup fenomenalnog crnogorskog rep dua Who See.

„Prvi put smo u Zaječaru nismo znali šta da očekujemo, s obzirom da smo putovali  čitavu večnost, dobili smo vrhunsku publiku , sjajnu atmosferu, dobar ton i klima uređaj u ovoj šumici za razliku od asfalta“-rekao je Dejan Dedović poznatiji kao Deda.

„Super je ambijent žao mi je što nismo došli ranije da upoznamo okolinu i prelepu prirodu koju vidim da gajite dosta dobro, ali se nadam da ćemo sutra ugrabiti priliku da i to odradimo“ rekao je Mario Đorđević- Noyz i dodao da je već bio u Timočkoj krajini i da je ovaj deo Srbije prelep kao i sami domaćini.

Posle Zaječara Whoo See nastupaće u zemljama u regionu, najpre u Bosni,Sloveniji, Hrvatskoj i na Crnogorskom primorju.

Pančevački duo Buč Kesidi koga čine Luka Racić i Zoran Zarubica oduševljeni su ambijentom na kome se održava zaječarski festival.

„Prelepa je šuma, još nismo stigli sve da obiđemo jer smo kasno stigli ali imamo celo veče pred nama.“-rekao je Luka.

Buč Kesidi

„Prvi put smo u Zaječaru i uvek je lepo svirati u novom gradu  a po reakciji publike video sam da se slušamo i ovde tako da sam prezadovoljan večerašnjim nastupom “-kaže bubnjar benda Zoran Zarubica.

Pre nastupa publika je mogla da čuje premijerno pesmu „Tip“ koja će izaći 10.avgusta.

Kih Džorža Klintona čine Marko i Lazar iz Zaječara koji svoju muziku opisuju kao tvrde 808-ice, sex, droga, nasilje, rep, funk sa blagim primesama roka, pokazali su svojom muzikom i tekstovima da Zaječar  ne mora da brine kada je rep muzika u pitanju.

„ Ovo je treći put na nastupamo na Outhideu, zadovoljni smo večerašnjim nastupom, imali smo odličan kontakt sa publikom koja je lepo regovala na našu energiju. Ovaj festival je budućnost koji  Zaječar i lokalnu scenu može da podigne na neki viši nivo“-rekao je Marko

„Festival je odličan, sviđa mi se dekoracija celog prostora ovde na Vešalima vidi se da se iz godine u godinu baš radi da Outhide bude jedan od najboljih festivala u zemlji“-rekao je Lazar iz KDŽK-a.

KDŽK

KDŽK  možete čuti na njihovom youtube kanalu, gde možete poslušati i novu pesmu „666“.

„Ne propagiramo satanizam samo broj 666 ima tu neku misteriju, uostalom poslušajte pa ćete čuti“-rekao nam je Marko a Lazar dodao da su spot za pesmu 666 radili u saradnji sa Paulinom Aleksić.

Vacuum

Drugog dana festivala koji se završava večeras posetioci će imati priliku da na tri bine slušaju sledeće izvođače:

Alt:  Zašto Kafka?, G.M.O, Naopak i Infamous, Svemirko, Jal i Šajzerbiterlemon

Tsaheylu: Marko Adžić i Lazar F, Luton, Vietmens , Minilinija, Monosaccharide, Kristijan Molnar.

Zalet: Bane, Agos, Kick Kong, Kilo Kilo, Fokus i Jić.

Program na Kraljevici počinje u 19 časova.