Foto: screenshot n1
Reklame

Vlada Srbije usvojila je deklaraciju kojom se pruža najsnažnija podrška predsedniku Republike Srbije u veoma teškim i kompleksin razgovorima koje vodi u Vašingtonu u najboljem interesu svih građana, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

„Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jedinstveni, jer samo jedinstveno možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese“, navela je premijerka, a preneo RTS.

Kako je rekla, izuzetno je važno da u razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom, jer to direktno utiče na kvalitet života svih građana.

„Političko iskustvo i podrška naroda koju predsednik Vučić ima jasno pokazuju da je on osoba koja je najbolje u stanju da štiti i da se bori za interes Srbije na svakoj adresi u svetu“, ističe Ana Brnabić.

Predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće u Beloj kući tokom naredna dva dana.

Iako je najavljeno da će tema biti ekonomska saradnja i povezivanje kroz zajedničke projekte, iz Prištine stižu oprečne najave.

Beograd poručuje da politički sporazum nije ni pripremljen i da Srbiji neće biti postavljani ultimatumi.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel poručio je danas da ljudi na Kosovu i u Srbiji zaslužuju ekonomsku normalizaciju, te da politiku treba ostaviti po strani.

Izvor:Insajder, RTS