Foto: screenshot n1
Reklame

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sledeća sedmica ključna za formiranje nove Vlade. Ona je rekla i da očekuje da će nova Vlada biti formirana sredinom sledećeg meseca.

„Verujem da će naredna nedelja biti ključna za formiranje nove vlade, predsednik je tu u zemlji, nema potrebe za razgovorima u inostranstvu“, rekla je Brnabić u gostovanju na Televiziji Pink.

Ona je podsetila da Vučić u prethodnim nedeljama bio u Vašingtonu, zatim u Turskoj, a da je ovog ponedeljka trebalo da ide i u Brisel i dodala da će naredne nedelje razgovrati sa potencijalnim patnerima, odnosno sa svim parlamentarnim strankama koje su prešle cenzuz.

Ocenila je i da je dosadašnja vlada radila dobro, ističući da se „bližimo tome da u 2020. godini nemamo pad BDP-a“.

Iako danas nije govorila o personalnim rešenjima za mandatara za formiranje nove vlade, početkom avgusta izjavila je da postoje dva kandidata SNS za funkciju premijera, a da je ona jedan od ta dva kandidata.

Parlamentarni izbori održani su još 21. juna, ali i dalje nije poznato ko će činiti Vladu.

Nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke u julu mesecu predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić najavio bi da vlada mogla biti formirana do 25. avgusta, navodeći da postoje četiri mogućnosti za njeno formiranje.

Izvor: Insajder