Foto: screenshot youtube rtv
Reklame

Predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je u Skupštini Srbije niz kritika pojedinim medijima i opozicionim političarima i nazvala ih licemerima.

Brnabić je ponovo govorila o razlozima zbog kojih Skupština nije pozvana da uvede vanredno stanje i istakla da je to početkom marta bilo previše rizično, jer je tada bio najveći rast broja zaraženih.

Ona je rekla da ih neki, kako ih je nazvala, „tajkunski mediji“ neprekidno napadaju vladu šta god da uradi.

Televizuju Nova S označila je kao „direktno Djilasov medij“ i rekla da su oni 13. marta objavili intervju sa doktorom Goranom Belojevićem u kojem se kaže da će bez vanrednog stanja biti gore nego u Italiji i da Vlada ne zna šta radi.

„List Danas piše tada „Planeta u karantinu, Srbija u iščekivanju“. To su isti ljudi koji sada pozivaju na lupanje u šerpe i kažu da su mere bile prejake. Kada škole rade zašto rade, kad ih zatvore, pitaju šta će s decom“, rekla je premijerka.

„Želim da podsetim tajkunske medije i taj deo opozicije da nismo ludi ni gluvi, vidimo šta radite ali gradjani takodje to vide“, rekla je Brnabić.

Gradjane i Vladu pozvala je da rade i daju sve od sebe, a kritike, smatra premijerka, „pokazuju njihovu odgovorost i licemerje i tih medija i tih političara.“

Skupština raspravlja o potvrdjivanju uvodjenja vanrednog stanja u Srbiji i mera vlade.

Izvor: Beta

Reklame