Reklame

Na pitanje portala Glas Zaječara u kom svojstvu je danas Ana Brnabić posetila Zaječar i da li je reč o funkcionerskoj kampanji, ona je kazala da je ona došla kao predsednica Vlade, i da to nije funkcionerska kampanja.

Ana Brnabić sa saradnicima i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović posetili su danas Zaječar.

Na pitanje novinara portala Glas Zaječara u kom svojstvu je danas ona posetila Zaječar i da li je reč o funkcionerskoj kampanji, Ana Brnabić je kazala sledeće:

„Ovo mi je treći put da sam u Zaječaru. I tada me niste pitali zašto sam u Zaječaru, i da li sam u funkcionerskoj kampanji. I to što su raspisani izbori, to ne znači da ja nisam još uvek predsednica Vlade. Ne znači da ja ne radim svoj posao. Ne znači to da ne privodim kraju svoj mandat predsednice Vlade, obilazeći lokalne samouprave i vodeći računa o tome, šta smo uradili i da li smo nešto završili. Još jednom odbijam da je ovo što radim funkcionerska kampanja, ovo je moj posao, i u Zaječaru nisam prvi put nego sam treći put, što pokazuje da se svojim poslom bavim, i da sam se trudila da putujem po Srbiji, i da to nastavljam sada“.

Ona je kazala da bi funkcionerska kampanja bila, da je došla u radno vreme, obišla štand SNS-a, bila u sedištu stranke, i u Zaječaru pozivala ljude da glasaju za Srpsku naprednu stranku.

„Ništa od toga nisam uradila. Bila sam kao što sam bila i predhodna dva puta. A zašto sam u Zaječaru, je da obiđem radove, u koje je uloženo više od 2 miliona evra u jednu osnovnu školu, značajno ulaganje. I kao predsednica Vlade, ako sam već bila u Boru, zašto da ne dođem u Zaječar, kao i da dođem ovde i promovišem elektronski upis u školi gde smo završili rekonstrukciju, gde smo takođe uložili značajna sredstva“. istakla je Brnabić.

Ana Brnabić je zatim kazala da je u Zaječaru kao predsednica Vlade, i nijednom nije spomenula ime stranke tako da ne znam odakle nama konfuzija da je ovde kao predsednica Vlade, član stranke ili Ana Brnabić.

Nakon pitanja našeg portala, za pitanje se javila dopisnica RTS-a Vanja Čolić, koje je pitala Anu Brnabić sledeće:

„Ja sam dopisnik iz Istočne Srbije, sa sedištem u Zaječaru. U ime grada Zaječara, hvala vam što ste ovde. Ova škola izgleda sada sasvim drugačije. Bila sam i prošli put kada ste dolazili, ali ovo nije moja želja da vama pravim hvalospev, i imam profesionalnu obavezu, a to je da vam se zahvalim, pošto ste reagovali posle priče u drugom dnevniku, o Matiji Milutinoviću, i da vas izvestim da Matija ima novu kuću, i živi u potpuno fenomenalnim uslovima. Znam da niste imali vremena da ga obiđete, i da ste hteli da vodite funkcionersku kampanju ovo je jako zgodna priča, međutim zaista sam osećala, obavezu kao čovek, a zatim kao novinar, da vam se zahvalim pošto ste vi reagovali u roku od 24 sata, i sada on ima odlične uslove za život“- kazala je Vanja Čolić.

Ana Brnabić se zahvalila novinarki Vanji Čolić i kazala da su takvi primeri pravi značaj novinarstva.