Foto: screenshot n1

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da je otvorena nova ere u ekonomskim i političkim odnosima Srbije i Amerike i da, gledajući u istoriju, ne može da se seti ovako bliskih odnosa.

„Ne znam da su bili ovakvi odnosa, ako ne idemo do predsednika Vudroa Vislona“, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije, navodeći da je juče stigla „najjača delegacija koju je Amerika poslala u Srbiju“.

Na pitanje da li se govorilo i o političkim temama iz Vašingtonskog dogovora, ona je navela da bilo uglavnom reči o ekonomskim tačkama, dodajući da bolji ekonomski život gradjana može da omogući da se razgovara i o drugim pitanjima.

„Sada je na nama da pokažemo koliko smo spremni da imao brzo projekte i naša preduzeća odgovarajuće ideje“, rekla je Brnabić, govorećio o saradnji sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC), koja je juče otvorila kancelariju u Beogradu, navodeći da predvidjeni planovi obuhvataju više milijardi dolara.

Ona je istakla da je u razgovorima izdvojene oblasti infrastruktura, gde je najveći projekat „Auto-put mira“ od Drača do Niša, zatim garantna šema za mala i srednja preduzeća, sve što je vezano za „Mini Šengen“,  uslovi za razvoj privrede,  investiranje DFC u industrijske zone, poljoprivredu.

Govoreći o formiranju vlade, izjavila je da ne može da odgovori na pitanje da li će ostati premijerka jer o mandataru odlučuje predsednik države Aleksandar Vučić.

„Razgovarala jesam, da ne lažem, kako će se sve to odvijati videćemo“, rekla je Brnabić, navodeći da ni vlada u tehničkom mandatu ni predsednik „ne sede skrštenih ruku“.

„Do 3. novembra ima vremena za Vladu“, rekla je Branbić.

Izvor: Beta

Reklame