Foto: screenshot youtube rtv

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će zdravstveni radnici dobiti do kraja godine jednokratnu nagradu od 10.000 dinara.

Ona je gostujući na TV Prva rekla da je, i pored ogromnih vanrednih troškova koje je država imala, tokom ove godine povećana plata svim zdravstvenim radnicima za 10 odsto, a do kraja godine će im biti isplaćena i nagrada od 10.000 dinara, navodi se na sajtu Vlade.

„Gotovo nigde u Evropi se neće desiti da se plate i penzije povećavaju, kao što će to biti u Srbiji“, istakla je Brnabić.

Ona je navela da trenutno deluje da će ove godine privredni rast Srbije iznositi izmedju minus 0,7 i minus 0,1 odsto, što će biti daleko najbolji rezultat u Evropi.

„Prihodi nam ne padaju tako drastično, uz domaćinsko raspolaganje sredstvima. Javni dug će i dalje biti ispod 60 odsto BDP-a i, prema našim i projekcijama MMF-a i Svetske banke, možemo da kažemo da ćemo imati privredni rast u 2021. od 5,5 ili šest odsto“, rekla je Brnabić.

Dodala je da će od 1. januara, čak i sa konzervativnim planiranjem, u budžetu biti prostora za povećanje plate i penzija.

Izvor: Beta