Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, napisao je na svom Facebook profilu da je izdat nalog nadležnim službama da izvrše dezinfekciju i pranje javne garaže na pijaci 3. maja 2019. godine, pošto je uz pomoć video nadzora potvrđeno da pojedini korisnici koriste pomenutu garažu za vršenje nužde. Takođe, gradonačelnik upozorava građane koji u garaži budu vršili nuždu, da je moguće da snimci njihovih „nedela“ dospeju u javnost, pošto je garaža pod video nadzorom.

Zbog korišćenja javne garaže na pijaci za potrebe nužde, gradonačelnik Zaječara je na svom facebook profilu, napisao kako će se grad Zaječar 2boriti“, protiv ovakve pojave među žiteljima grada na Timoku.

OBAVEŠTENjE I UPOZORENjE !

„Pošto je ustanovljeno, a video nadzorom i potvrđeno, da jedan deo korisnika javne, podzemne, (besplatne) garaže istu koriste za vršenje nužde izdali smo nalog nadležnim službama da izvrše dezinfekciju i pranje iste u petak 03.05.2019.godine. Toga dana garaža će biti zatvorena za korisnike iste“. napisao je Ničić.

UPOZORAVAJU se oni koji nadalje budu obavljali nuždu u ovom prostoru da snimci njihovih “nedela” mogu (slučajno) dospeti u javnost (pošto je garaža pod 24-im video nadzorom) te da ćemo svima, čiji identitet utvrdimo, podneti prekršajne prijave i tražiti odštetu za kompletno čišćenje i dezinfekciju iste (što nije baš mali trošak)“.

Ničić se osvrnuo i na nepropisno parkiranje u samoj garaži, i kako će grad postupiti i zbog ovog problema.

„Takođe upozoravamo one koji svoja vozila u ovoj garaži parkiraju nepropisno (van obeleženih parking mesta) i u istu ulaze iz kontra smera (iz pravca stare autobuske stanice) da rizikuju blokadu vozila “lisicama”, plaćanje popriličnih kazni i prijavu policiji za saobraćajni prekršaj na osnovu video snimaka“!

„Čuvajmo i poštujmo zajedničku imovinu !!!
Hvala na razumevanju „! – zaključio je Ničić.

P. S. Tokom prvomajskih praznika komunalna policija će vršiti pojačanu kontrolu NEPROPISNOG PARKIRANjA na trotoarima, javnim i zelenim površinama.
Izbegnite kazne – poštujte propise i zakone !