Foto: Printscreen fb

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara napisao je da je danas, putem Beograda, na miting podrške SNS-u i predsedniku Aleksandru Vučiću, krenulo tačno 1911 građana Zaječara, i da svi zaposleni u GU Zaječar kao i javnim preduzećima danas koriste ili slobodne dane ili će današnje odsustvo odraditi četri sata u naredne dve nedelje, produžetkom radnog vremena.

Danas prilikom polaska za Beograd, Milan Stanković, odbio je da odgovori na pitanja kolega iz portala Zaječaronline, koliko je tačno građana Zaječara danas pošlo na miting podrške Srpskoj naprednoj stranci, kao i to, ima li ko radnike Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova 19. aprila da zameni na njihovim radnim mestima.

Inspekcijske službe, kao i inspekcija rada kazala je da nema trenutno ljude kako bi postupili po prijavi građana da veliki broj radnika nije danas na svojim radnim mestima.

Nekoliko časova kasnije, nakon zadržavanja odbornika opozicije na stepenicama GU Zaječar, i njihovog obraćanja posle ulaska u prostorije GU Zaječarsa, tačnim brojem mitingaša obratio se gradonačelnik Boško Ničić, na svom facebook profilu, i poslao poruku i pozdrave iz Beograda opoziciji u Zaječaru.

„Svi zaposleni u GU, JP i Ustanovama koriste ili svoje slobodne dane ili će odraditi četri sata u naredne dve nedelje, produžetkom radnog vremena utorkom i četvrtkom za sat vremena. Ukoliko to bude u vreme praznika odradiće naredne nedelje.
Sve po zakonu, ne brinite i ne pretite “praznom puškom”.
Znam da ste mnogo nervozni što ste se sveli na ŠAČICU JADA ali sami ste krivi“ !

Danas je put Beograda krenulo nešto više od deset autobusa, kao i nekoliko minibuseva. Nekoliko njih su bili poluprazni. Kako portal Glas Zaječara saznaje danas su se ka Beogradu uputila dva autobusa – redovna linija, dok linija ka Nišu danas nije funkcionisala.

 

Reklame