Reklame

Danas je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić u maloj sali GU Zaječar održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o javnoj garaži na lokaciji ulica Kursulina u Zajеčaru, porеd pijacе, koja će sutra početi sa radom.

„Sutra će početi sa radom javna garaža, i ako neki to zovu pijaca, to nije pijaca, već javna garaža“ – rekao je Ničić i nastavio:

„Počeće sa radom samo desna strana garaže. Izgradnja je počela još 2009 ili 2010. godine, i grad je učestvovao samo sa 20% a ostalo je finansirao EIB (Evropska investiciona banka). Svi znate šta se sve pričalo, da će objekat da se sruši, ali su naravno sve te bajke koji su neki plasirali, pale u vodu, pošto je potvrđeno da je sve urađeno po propisima“.

Ničić je pozvao pravosuđe i policiju da utvrde zašto je neko četiri godine držao ispravan objekat zatvorenim.

„Sutra bez ikakve pompe, kao i svečanosti , ujutru u 7h, početi sa radom javna garaža koja je opremljena nasavremenijom tehnologijom za prihvat i nadzor vozila, pošto je ceo objekat pod video nadzorom, a zapisi će se čuvati do 30 dana“.

Ničić je još istakao i objasnio kakva će procedura biti prilikom ulaska u javnu garažu, da je potrebno da se uzme kartca, koja će biti na samom ulazu u garažu, i potrebno je da se ta karta sačuva kako bi se izašlo sa placa javne garaže.

„Garaža će sigurno biti besplatna najmanje dve godine, a posle toga videćemo“ – istakao je Ničić.

Što se tiče parkiranja oko pijace i javne garaže komunalna policija će to strogo kontrolisati kako se ne bi stvarao haos u saobraćaju.

„Parkiranje na javnim površinama biće strogo sankcionisano“. – rekao je Ničić.

Ničić je još istakao da će na gornjem platou biti postavljeno klizalište tako da će ljudi imati garažu gde da se parkiraju.

Gradonačelnik Ničić dotakao se i teme postavljanja kućica za pse, koje prema njegovim rečima biće postavljene od sutrašnjeg dana.

„Broj donatora se povećava svakog dana, što je dobro, tako da se nadamo da broj od 100 ili 120 kućica nije nedostižan broj“.

Na pitanje novinara portala „Zaječar Online“ Vladana Stankovića vezano za budžet grada Zaječara, gradonačelnik Ničić nije želeo da odgovori pošto je to samo prednacrt budžeta.

Na pitanje novinara našeg portala šta se desilo sa klizalištem koje je u vlasništvu grada gradonačelnik Ničić je rekao da je urađeno isto kao i sa balonom na gradskom bazenu. Da su oni podneli prijave protiv N.N. lica i čekaju da policija odradi svoj deo posla.

Od gradonačelnika smo zatražili i kratak osvrt na  program kojim će biti obeležen doček Nove godine, ali gradonačelnik Ničić je rekao da će donatori izabrati ko će pevati. Donator novogodišnjeg vatrometa biće firma „Strabag“, a hranu će donirati biti „Delta Agrar“.

Reklame