Foto: Pozorište Zoran radmilović

U foajeu pozorišta ,,Zoran Radmilović” gradonačelnik Zaječara Boško Ničić priredio je sinoć tradicionalni novogodišnji prijem za svoje saradnike, učesnike privrednog, javnog, društvenog i kulturnog života grada, sportske radnike, novinare i najbolje zaječarske srednjoškolce i studente.

U okviru prijema, na sceni zaječarskog teatra održan je fantastičan koncert legende jugoslovenskog glumišta Radeta Šerbedžije i ,,Zapadnog kolodvor benda”.

Proslavljeni glumac i pevač oduševio je i raznežio publiku interpretacijom šansona i balada i govoreći stihove svojih, kao i pesama drugih autora. Dvočasovni nastup koji je publika pozdravljala gromoglasnim aplauzom i ovacijama, završio je stihovima pesme ,,Ne daj se Ines” autora Arsena Dedića.

Da podsetimo, Rade Šerbedžija je po izboru stručnog žirija dobitnik Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjem 28. Festivala “Dani Zorana Radmilovića”, ali zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao da dođe u Zaječar i primi nagradu. Gradonačenik Zaječara Boško Ničić uručio je sinoć Radetu Šerbedžiji nagradu, statuetu Zorana Radmilovića.

Direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić najavio je da će predstava “Antigona” Radetovog „Kazališta Ulisses“ iz Zagreba učestvovati na “Antika festu” na Romulijani, 2020.godine.

Reklame