Reklame

Današnju konferenciju za novinare gradonačelnik Ničić započeo je rečima da su neki zloupotrebili informacije od javnog značaja, koje se dobijaju, od kada je nova vlast formirana, bez ikakvih problema.

„Neki zloupotrebljavaju informacije od javnog značaja na najružniji način, izvrćući činjenice, što nije novinarstvo, već spada u klasično lešinarstvo u informisanju“– istakao je Ničić i dodao:

„Pravilno i tačno novinarstvo je posao medija“.

Ničić je dalje govorio o podatku dobijenom od poverenika za informacije u vrednosti od 8.775.000 dinara, koji je objavljen na nekim portalima, a reč je o novcu utrošenom prilikom vanrednih situacija koje su po njegovim rečima bile dve.

„Kada neko krene sa pretpostavkama da je neko krao pare, i da je toliko potrošeno za izvoženje snega je sramno, jer nije tačno. Tačno je cifra, i to jeste greška ljudi koji su davali informaciju, jer je neko zatražio zbirnu informaciju, a tačno je da je taj novac raspodeljen na četiri firme i to GP ZORAN R DOO, ŠTRABAG DOO, LD VELIKA JASIKOVA, WILI KOP APTZR.

Zatim je gradonačelnik objasnio koliko je para dobila određena firma i šta je za taj novac radila.

„Molim te koji sumnjaju da je neko krao, odmah podnesu krivične prijave tužilaštvu i policiji, pa neka oni utvrde da je neko lopov, a ne da bude ono kako „BEST“ nezvanično saznaje, zato što je Zaječaru dosta takvog izveštavanja“– rekao je Ničić i dodao:

„To prelazi svaku granicu novinarstva i korektnosti. Svaka čast takvim novinarima, ali ja kažem, da ovde nema nikakve sumnje, ali ako neko smatra da ima elemenata neka odmah prijavi policiji i tužilaštvu“.

Ničić se zatim osvrnuo na kritike pojedinih portala da su ulice u gradu u očajnom stanju i istakao, da nije problem gradske uprave zato što na računu grada ima sredstava za uređenje ulica.

„Mi para imamo ali jedina firma monopolista Štrabag, koja ima asfaltnu bazu, nije ili neće da upali asfaltnu bazu, već više od 15 dana. Mi ih molimo ali one neće. Ne isplati se njima da upale asfaltnu bazu dok ne ugovore više poslova, da ne bi opet bazu gasili“ istakao je Ničić i dodao:

„Od danas je krenulo letnje održavanje puteva, ali zimskom masom, koja je dva puta skuplja od obične, zato što Strabag nije upalio svoju bazu. Firma GP ZORAN R DOO će bez nadoknade izvršti sanaciju i popravku svih rupa.“

Na kraju Ničić je istakao da od danas kreće uređenje zelenih i cvetnih površina, zato što za uskrs dolaze dva investitora.

„Oni žele da vide grad Zaječar, i lokacije gde treba da otvore fabrike i mi želimo da grad izgleda oprano, očišćeno, da oni vide da dolaze u lep i uređeni grad“- istakao je gradonačelnik Ničić“.