foto:pixabay
Reklame

Učenicima Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru predloženo je da fakultatitivno u toj školi proučavaju kineski jezik i kulturu, a o tom predlogu treba da se izjasne i njihovi roditelji.

U dopisu koji je dostavljen učenicima i roditeljima ove obrazovne ustanove, a u koji je sajt istmedia.rs imao uvid, navodi se da je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja donelo plan nastave i učenja kineskog jezika i civilizacije za škole u kojima je to već treći izabrani strani jezik.

Kako se navodi u predlogu koji je potpisla direktorka škole Miljana Golubović, predavači će biti iz kompanije „Serbia Zijin Copper“ koja je većinski vlasnik nekadašnjeg RTB Bor.

Škola se obavezala da zainteresovanima za ovaj vid fakultativne nastave obezbedi prostor i nastavna sredstva, uz nadu da će zainteresovani učenici moći dva puta mesečno da nauče nešto više o jeziku i kulturi kineskog naroda.

Jednom od učenika Gimnazije sa kojim je novinar Bete razgovarao, objašnjeno je da će im to koristiti prilikom eventualnog zaposlenja u jednom od najvećih rudnika bakra i zlata u Evropi.

Izvor: Danas