Foto: G. Tončev Vasilić/Serbia Zijin Copper
Reklame

Kompanija je prošle godine predškolskoj ustanovi „Bambi“ donirala dostavno vozilo, gradskoj bolnici poklonila savremeni uređaj za razbijanje kamena u bubregu, a sada je izgradnju modernog dečijeg igrališta pomogla sa četiri miliona dinara. – Društvena odgovornost, kao jedna od presudnih briga za Serbiu Zijin Copper, uvek je usmerena na javne interese poput zdravstva, obrazovanja i dece. Deca zaslužuju našu posebnu pažnju, jer su nada lokalne zajednice i budućnost zemlje. Zbog toga, pre svega, treba da im obezbedimo bezbrižno detinjstvo. Mališanima vrtića „Crvenkapa“, ali i ostaloj deci, u ime kompanije želim bezbrižne i radosne dane na ovom lepom igralištu, kazao je zamenik generalng direktora Serbia Zijin Copper Simon Ling na manifestaciji koja je upriličena povodom završetka izgradnje dečijeg igrališta  

SERBIA ZIJIN COPPER. – Društvena odgovornost, kao jedna od presudnih briga za Serbiu Zijin Copper, uvek je usmerena na javne interese poput zdravstva, obrazovanja i dece. Kompanija je prošle godine predškolskoj ustanovi „Bambi“ donirala dostavno vozilo, gradskoj bolnici poklonila je savremeni uređaj za razbijanje kamena u bubregu, a sada je sa četiri miliona dinara pomogla izgradnju modernog dečijeg igrališta „Crvenkapa“.

Zahvaljujući se onima koji su dizajnirali i izgradili moderan dečiji park, ali i gradu Boru za organizaciju, zamenik generalng direktora Serbia Zijin Copper Simon Ling istakao je zadovoljstvo što u ime kompanije prisustvuje ceremoniji povodom završetka tih radova i dodao da mu je drago što vidi moderno dečije igralište koje ga, kako je rekao, podseća na njegovo detinjstvo. Da budem iskren, podvukao je, nisam tada imao priliku da i ja uživam na ovako lepom igralištu.

Deca zaslužuju posebnu pažnju, jer su nada lokalne zajednice i budućnost zemlje. Zbog toga, pre svega, treba da im obezbedimo bezbrižno detinjstvo. Mališanima vrtića „Crvenkapa“, ali i ostaloj deci, želim u ime kompanije bezbrižne i radosne dane na ovom lepom igralištu – kazao je Simon Ling na manifestaciji koja je upriličena danas povodom završetka izgradnje dečijeg parka, u „srcu“ grada.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić istakao je da su izgradnju dečijeg igrališta kod vrtića „Crvenkapa“ zajedno inicirali prvenstveno Serbia Zijin Copper i grad Bor. – Kompanija je i ovim gestom, vrednim četiri miliona dinara, pokala da je drutšveno odgovorna, pa sam siguran da ćemo i ubuduće zajedno investirati u poboljšanje kvaliteta života u Boru. Zijin, mimo toga što ulaže u lokalnu zajednicu, mnogo pomaže i na republičkom nivou i to je velika stvar – podvukao je gradonačelnik.

Igra je sastavni deo detinjstva i jedini posao koji deca treba da imaju, a na ovom modernom igralištu će ga biti na pretek. Jer, treba probati sve ljuljaške, klackalice, tobogan, konjić, njihalicu i ostale igračke. Celo igralište, podloga i svi rekviziti za igru, izrađeni su od bezbednih materijala i u skladu su sa važećim evropskim standardom o bezbednosti opreme za dečija igrališta.  Narednih dana, po rečima gradonačlenika Bora, JKP 3. oktobar urediće i prostor oko dečijeg igrališta.

Autor: Gorica Tončev Vasilić