Nakon što je nekoliko dana zaredom nevreme pogađalo Srbiju, donosilo jaku kišu, olujni vetar i grad, konačno stižu lepše vesti iz prognoze vremena. Još ponegde se očekuje kiša ili lokalni pljusak, ali neće biti uslova za jako nevreme i nepogode.

Danas u prvom delu dana na vreme u Srbiji će uticati polje niskog vazdušnog pritiska sa severa, koje nam donosi i malo svežiju vazdušnu masu. Tako će tokom prepodneva još ponegde biti uslova za kišu ili lokalni pljusak, a poslepodnevni sati donose porast vazdušnog pritiska i stabilizaciju vremena.

U narednim satima ponegde u višim predelima južne Srbije biće uslova za pojavu kiše ili pljuska sa grmljavinom. Posle podne i uveče se očekuje prestanak padavina i razvedravanje.

Duvaće danas umeren, na istoku zemlje i jak severozapadni vetar, pa će biti malo svežije sa maksimalnom temperaturom od 20 do 26 stepeni.

Od subote nas očekuje stabilizacija vremena i porast temperature. U svim krajevima narednih dana će biti pretežno sunčano i toplije, sa temperaturom višom od 30 stepeni. Slaba kiša ili lokalni pljusak mogu se očekivati samo ponegde u višim predelima.

Izvor: N1

Reklame