Foto: POKS - GO Zaječar
Reklame

Pokret obnove Kraljevine Srbije učestovao je na izborima za članove Saveta mesnih zajednica grada Zaječara održanim u nedelju, 18. marta 2018. godine.

Gradski odbor u Zaječaru predložio je svoju listu kandidata za članove Saveta mesne zajednice Šljivar – „Za Kraljevski Šljivar“.

Savet ove mesne zajednice broji sedam članova. Gradski odbor POKS predložio je četiri kandidata, koji su bili protivkandidati Ujedinjenoj vladajućoj političkoj opciji Naša kuća Zaječar“ Srpska napredna stranka,Socijalistička partija Srbije,Jedinstvena Srbija , Pokret snaga Srbije i “ Pokret za Krajnu“ Boško Ničić, koja je predložila pet kandidata.

Lista za „Kraljevski Šljivar“ izborila se za tri mesta u savetu ove mesne zajednice, dok je Jovan Tošić, mladi kandidat sa ove liste osvojio najveći broj glasova od ostalih kandidata.

Pored Jovana Tošića, za mesto u Savetu izborili su se i  Jakov Vasiljević i Mladen Prvulović omladinci POKS-a.

Gradski odbor POKS-Zaječar smatra ovo svojom velikom pobedom, iako je reč o izborima u samo jednoj od mesnih zajednica, jer je kao najmlađa stranka na političkoj sceni Srbije uspeo da se izbori samostalo za tri mesta veoma značajna mesta u Savetu u borbi protiv vladajuće koalicije sačinjenoj od pet stranaka.

Reklame