Juče 16. septembra je u bašti Omladinskog centra prikazana prva projekcija u okviru festivala dokumentarnog filma “Beldocs 2019”. Ljubitelji ovog žanra su na otvaranju bili u prilici da vide film “Još se snima” u režiji Saeed Al Batala i Ghiath Ayouba.

Sam festival je tokom prethodnih jedanaest godina postao najvoljeniji festival dokumentarnog filma koji okuplja najbolja ostvarenja savremene dokumentaristike, i na kojem je veliki broj naslova iz ovog žanra doživeo svoje premijere.

Opisujući filmsku selekciju i sama ostvarenja na festivalu, Mladen Vušurović, njegov osnivač i direktor je istakao:

“Beldocs je uveren da čini pravu stvar doprinoseći kroz njih manifestu podsećanja ko smo, kako smo, zašto smo, zbog čega smo i gde smo to. Trudeći se da približi ova pitanja, Beldocs na njih nikako ne daje odgovore, već nas nagoni da sami do njih dođemo”.

U bašti Omladinskog centra projekcije će se odvijati do četvrtka 19. septembra. Danas je na programu “Dobrodošli u Sodomu” (rež. Florian Weigensamer, Christian Krönes). Sutra će biti prikazan “Nek’ mi je Bog u pomoći” (rež. Yves Hinant, Jean Libon), dok će u četvrtak, na zatvaranju, posetioci moći da pogledaju “Splav” (rež. Marcus Lindeen).

Sve projekcije počinju u 19 časova, a ulaz je besplatan.