Kako nezvanično saznaje portal Glas Zaječara, zatvoreni bazen na Kraljevici počinje sa radom za par dana. Kako je objektiv naše kamere zabeležio, stigao je kalcijum-hlorid, koji sprečava stvaranje leda.

Još u decembru, tačnije 20. decembra poslali smo mail JKP „Timok-održavanje“ sledeće sadržine:

Odgovor do danas nismo dobili, pa samo ostaje da se nagađa razlog zašto zatvoreni bazen na Kraljevici još uvek ne radi, i ako je na sednici Gradskog veća 14.12.2018. godine, većnici saglasili sa posebnimom program korišćenja subvencija iz budžeta grada u iznosu od 5 miliona dinara koje će pomenuto preduzeće dobiti za rad zatvorenog gradskog bazena u zimskim mesecima.

Podsećamo čitaoce da je krajem marta 2012. godine olimpijski bazen na Kraljevici prvi put je pokriven balon halom, a bazen je svečano otvorila tadašnja potpredsednica Vlade Srbije i v.d. ministarka za omladinu i sport Verica Kalanović u pratnji tadašnjeg i sadašnjeg gradonačelnika Boška Ničića.

Prema tadašnjem izveštavanju brojnih medija ova investicija Zaječarce je koštala 70.281.973,63 dinara sa kompletnom opremom.

Kako su tada građani Zaječara „prošli“ sa zatvorenim bazenom, još uvek se doživljaji prepričavaju, a kako je prošle godine krenulo, a ove se nastavlja, moguće je da zatvoreni bazen dobijemo na leto.