Foto: 1 od 5 miliona
Reklame

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović poručio je danas na protestu Jedan od pet miliona u Beogradu da neće stati u svojoj borbi. Nakon obraćanja okupljenima, krenula je 55. po redu protestna šetnja na čijem se čelu nalazi transparent „Bojkot“.

Okupljeni građani Aleksandra Obradovića pozdravili su skandiranjem „Aca, heroj“.

On je rekao da neće „napraviti nijedan korak nazad“ dok ne dokaže kako su zbog nečijih privatnih interesa nanete katastrofalne posledice Krušiku i drugim fabrikama namenske industrije.

„Ja sam samo jedan od vas, uspećemo ako verujemo u pobedu“, poručio je Obradović.

On je rekao da će istina pobediti uprkos mahinacijama najviših predstavnika vlasti ocenjujući da je vlast izokrenula sistem vrednosti i obesmislila institucije.

„Čudo se neće desiti samo i promene neće doći same. Moramo se zajedno boriti za slobodu“, rekao je Obradović.

Na kamion sa kojeg se obraćaju govornici okačen je veliki transparent na kojem piše „Aleksandar Obradović naš heroj“ sa njegovom iscrtanim likom. Okupljenima se deli odštampan materijal sa likom Obradovića sa natpisom „Naš heroj“.

Jedna od organizatorki protesta Valentina Reković rekla je pre obraćanja Obradovića, da je on bio zatočen zbog istine i da je zahvaljujući pritiscima građana pušten na slobodu.

„Ovo je druga pobeda građana. Oslobođen je Rektorat, a sada i Aleksandar Obradović“, rekla je Reković.

Pre obraćanja Obradovića sa zvučnika je emitovan Pobednički marš i upaljene su baklje. Kod zgrade RTS-a poručeno  jeda će i ta medijska kuća biti oslobođena.

Podsetimo, Aleksandar Obradović u pritvoru se nalazio od hapšenja 18. septembra, a uhapšen je tri dana nakon što je na međunarodnom portalu Arms Voč objavljena informacija o trgovini oružjem po povlašćenim cenama firmi koja se dovodi u vezu sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra policije Nebojše Stefanovića.

Javnost je za sve to saznala posle više od 20 dana od hapšenja kada je NIN objavio da se Obradović nalazi u zatvorskom pritvoru zbog istrage koju vodi Posebno Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal. Na teret mu se stavlja odavanje poslovne tajne, a njegov advokat Vladimir Gajić ranije je rekao da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv njega.

Pre tri dana, Obradoviću je ukinuta mera napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja internet.

Izvor: Beta, N1, Insajder