Foto: Pixabay
Reklame

U akciji „Aurora“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Upravom carine, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala, korupcije i sive ekonomije, uhapsili su 38 osoba, dok su protiv 61 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Akcija je sprovedena na teritoriji policijskih uprava Beograd, Niš, Subotica, Smederevo, Valjevo, Zaječar, Leskovac, Kraljevo, Bor i Pirot.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru u saradnji sa Poreskom policijom, a u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su D.M. (1978), odgovorno lice PD “MARI LINE“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela pronevera u obavljanju privredne delatnosti, poreska utaja, neuplaćivanje poreza po odbitku, prevara u obavljanju privredne delatnosti, falsifikovanje službene isprave, povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

On se sumnjiči da je u januaru 2015. godine, u ime svog privrednog društva, po osnovu duga, preuzeo putničko vozilo „audi A6“, koji je potom otuđio i novac zadržao za sebe, bez evidentiranja u knjigovodstvenoj dokumentaciji.

Takođe, u periodu od 2015. do 2017. godine, on je kako se sumnja izbegao plaćanje poreza na zakonito stečeni prihod i doprinosa iz obaveznog socijalnog osiguranja, kao i da je od privrednog društva iz Belgije preuzeo novčana sredstava 2014. godine, na ime kupovine robe, koju do danas nije isporučio.

M.N. je na ovaj način kako se sumnja oštetio budžet Srbije i privredno društvo iz Belgije u ukupnom iznosu od 2.648.234 dinara.