Onlajn pijacu „Panađur“, napravili su građani Zaječara, a jedan od osnivača i administratora je Uglješa Đuričković. Međutim u današnjem prilogu RTS-a, nije bilo reči o osnivačima grupe već je, stiče se utisak, kao osnivač predstavljen predsednik MZ Veliki Izvor.

Прилог РТС о стању у граду Зајечару током ванредног стања у РС

Прилог РТС о стању у граду Зајечару током ванредног стања у РС #zajecar #ostanikodkuce Internet portal RTS-a Boško Ničić

Gepostet von Grad Zaječar am Montag, 13. April 2020

Zaječarska pijaca zatvorena je od 26. marta, ali je grupa Zaječaraca po ugledu na Tatjanu Teodosijević iz Niša, koja osmislila i pokrenula rad grupe koja okuplja proizvođače i kupce na jednom mestu, napravili su sličnu grupu. Zaječarsku onlajn pijacu napravio je Uglješa Đuričković iz Zaječara.

Iz dana u dan onlajn pijaca je imala sve više članova, danas broji preko 5700 članova. Kako sami članovi ove grupe kažu, ideja je odlična i zaživela je prodaja i kupovina, od prvog dana.

Današnji prilog Radio televizije Srbije u jednom delu govori o ovoj zaječarskoj onlajn pijaci, ne spominjući osnivače. Rad grupe u prilogu je, iako ne učestvuje u radu iste, predstavio predsednik mesne zajednice Veliki Izvor, Neli Nikolić.

Uglješa Đuričković, u ime osnivača zaječarske onlajn pijace kaže da je dobro što se RTS zainteresovao za nešto što su građani napravili kada je Vlada Repblike Srbije zakazala.

„U ime administratora Zaječarske online pijace „Panađur“, želim da kažem, da je lepo što se i RTS zainteresovao za ovaj svojevrstan vid građanskog samoorganizovanja, u situaciji kada su vlasti zakazale i ostavile proizvođače poljoprivrednih proizvoda na cedilu, međutim ta reportaža bi bila jedino potpuna onda kada bi sami administratori o njoj govorili, a ne bilo ko drugi. Ovako se stiče opravdano utisak da su po nalogu skrajnuti i to u izveštaju televizije čije funkcionisanje svi mi građani finansiramo iz sopstvenih džepova“.istakao je Đuričković.

Postavljamo pitanje zašto RTS, nije napravio intervju sa osnivačima, nego sa ljudima koji nisu bili uključeni u pokretanju ove onlajn pijace.

Ova pijaca jeste vlasništvo svih građana Zaječara, jer je nastala kao odgovor na nasušnu potrebnu kako proizvođača, tako i kupaca, ali ipak treba odati priznanje onima koji su izdvojili vreme i trud da grupa funkcioniše i bude u službi svih.