foto: Glas Zaječara
Reklame

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru održana je prezentacija robota koji će umnogome poboljšati kvalitet nastave u ovoj školi.

Fond B92 je kroz akciju „Bitka za znanje“i akcije „Pčelica“ Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ Zaječar, donirao podne robote. Roboti su u obliku pčela koje se sastoji od 6 robota/pčela i stanice za punjenje.

foto: Glas Zaječara

Tim povodom u ovoj školi je održana prezentacija ovih robota.

Senka Petković, nastavnik u školi Jelena Majstorović demonstrirala je rad robota i stakla da će oni u mnogome poboljšati rad sa decom.

Senka Petrović – nastavnica u školi Jelana Majstorović
  • Mini roboti olakšavaju rad sa decom jer deca mogu da povećaju brojeve, slova i da ih motivišu da dobro rade.

Gordana Milutinović, nastavnik – defektolog u školi Jelena Majstorović prethodno je bila na obuci za rad sa ovim robotima, tako da će svoja znanja podeliti sa kolegama.

Gordana Milutinović – nastavnik defektolog u školi Jelena Majstorović
  • Deca sa ovim robotima mogu lakše da savladavaju učenje brojeva, slova, štampanih i pisanih, ćiriličnih, latiničnih, boje, oblike, životinje… obuka je trajala jedan dan, a ova prezentacija je zapravo i prilika da se sa načinom rada upoznaju i ostali članovi kolektiva da bi i oni mogli da Pčelice koriste u svom radu i time poboljšaju uslove i kvalitet rada sa decom koja imaju posebne potrebe. Sa robotima koji se kreću u svim pravcima, čak i izgovaraju reči, upravljaće zapravo deca, istakla je Gordana Milutinović

Fokus akcije Fonda B92 je na poboljšanju uslova za učenje dece sa smetnjama u razvoju kroz upotrebu jednostavne robotičke opreme koja olakšava učenje i omogućava bolje rezultate u savladavanju nastave.

„Pčele“ imaju kapacitet da pamte zadate komande sa komandne ploče bez upotrebe računara ili programskog jezika i da putem lakih komandi učenici mogu da savladavaju zadatke prepoznavanja brojeva, slova ili zadataka iz matematike i jeziče sintakse.

Reklame