Reklame

Novu 2020. godinu Zaječarci su dočekali na Trgu oslobođenja uz koncert „Amadeus bend“-a i tradicionalni ponoćni vatromet.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić pozdravio je okupljene sugrađane i čestitao im je novu godinu.

Govor gradonacelnika Boska Nicica i vatromet

Govor gradonacelnika Boska Nicica i vatromet

Gepostet von Glas Zaječara am Dienstag, 31. Dezember 2019

„Drago mi je zaista da ste se skupili u ovolikom broju. Jeste jedno divno veče, ispraćamo godinu u kojoj smo radili onoliko koliko smo znali i mogli, i nadam se da oni koji znaju da cene to pozdraviće i shvatiti u kakvim uslovima ova gradska vlast radi i da uvek uspe da organizuje i ovako predivne koncerte, ali i da pravimo ulice i da sređujemo škole, da radimo sve ono što smo radili u prethodne dve ipo godine. I da ne bude mrtvilo kao što je ovde pre nekoliko godina bilo. Zato ja, verujući u vas, ja sam već na izmaku karijere, ali ove mlade ljude koji su ostali, i oni mladi koji su otišli, a nadamo se da će se brzo vratiti. Radimo na tome svi zajedno da obezbedimo ono što nam najviše treba, a to je radna mesta, fabrike, da sredimo naš grad, da ponovo bude ne samo lider Timočke krajine, već cele istočne Srbije, što smo i bili do 2012. godine. Hvala Vam na svoj energiji, na svoj snazi i na svoj podršci i meni i ljudima koji sa mnom rade. Nadam se da ćemo iduće godine imati čemu još više čemu da se radujemo, zapravo ove godine,  u odnosu na onu koja je pre nekoliko minuta prošla. Srećno, puno zdravlja, radujte se i uživajte. Živeli!“

U većini zaječarskih ugostiteljskih objekata bio je organizovan doček nove godine, a veliki broj gostiju u Zaječar je stiglo i iz obližnje Bugarske i Rumunije.