Foto: pixabay / ilustracija
Reklame

Poskupljenje goriva, koje predstavlja novo opterećenje za kućni budžet, izazvalo je revolt širom Srbije. Najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva dodatno je doprinela lošem raspoloženju među građanima koji, u sve većem broju, jedva uspevaju da spoje kraj sa krajem.

Vozači su, ako je verovati najavama opšteg protesta koji će širom Srbije biti sproveden 8. juna u 17 časova, rešeni da svoje nezadovoljstvo iskažu polučasovnom blokadom ključnih saobraćajnica širom gradova Srbije.

Kako nezvanično saznajemo protesti se putem društvenih mreža uveliko organizuju u više od 20 gradova Srbije, a na listi gradova u kojima će protest navodno biti sproveden obustavom saobraćaja nalazi se i Zaječar, a kao jedna od mogućih lokacija na kojoj će biti sproveden protest navodi se kružni tok u centru grada.

Internet zajednica koja je nastala povezivanjem vozača iz svih krajeva Srbije koji su voljni da daju svoju podršku protestu trenutno broji više od 35000 članova, a u nekoliko mesta je već juče izveden probni protest.

Foto: Facebook / privatna arhiva

Iako u većini slučajeva nije bilo reči o masovnim protestima, saobraćaj je bio potpuno obustavljen, što je u internet zajednici koja okuplja revoltirane vozače izazvalo oduševljenje.

U zapadnom delu Srbije pridruživanje protestima najavili su i nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, koji su danas blokirali magistralne puteve.

Blokada magistrale u Prijepolju

Gepostet von Prijepolje.net am Samstag, 2. Juni 2018

Zahtevi koje ova zajednica postavlja su sledeći:

Foto: Printscreen

Da li će protesta širom Srbije i u Zaječaru zaista biti ili će nezadovoljstvo među vozačima utihnuti do narednog petka, ostaje da se vidi.