Foto: fira.rs
Poziv Gradskog odbora Srpske napredne stranke za konferenciju za štampu iznenadio je našu redakciju – imajući u vidu da u proteklom periodu nismo primili nijedan poziv od strane odbora ove stranke.

 

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru danas je održao konferenciju za štampu koja je, najvećim svojim delom, bila posvećena aktuelnim dešavanjima u našoj južnoj pokrajini.

Poziv Gradskog odbora Srpske napredne stranke iznenadio je našu redakciju, imajući u vidu da u proteklom periodu nismo primili nijedan poziv ili obaveštenje od strane odbora ove stranke – pa, ni ono o obeležavanju slave stranke.

Imajući u vidu da je konferenciji za štampu prisustvovala Elena Petrović, zamenica gradonačelnika Zaječara, inače,  savetnik za medije, naš kolega Miljko Stojanović iskoristio je priliku da postavi pitanje vezano za diskriminaciju našeg informativnog portala od strane Gradske uprave u Zaječaru.

Iako je u pitanju bila zvanična konferencija Gradskog odbora Srpske napredne stranke, na ovaj korak kolega se odlučio usled činjenice da od 5. oktobra do današnjeg dana od strane pres službe Gradske uprave Zaječara nismo primili nijedno saoštenje ili poziv koje su naše ostale kolege iz drugih medijskih kuća u isto vreme uredno primale.

Izuzetak je bio poziv na poslednje zasedanje skupštine grada Zaječara, za koji opravdano verujemo da je bio čista slučajnost i greška.

Odgovor nismo dobili, umesto toga naš kolega je, po uzroru na konferenciju na kojoj je postavio pitanje ministru Nebojši Stefanoviću ( možete taj video pogledati na ovom LINKU ) ponovo bio izložen uvredama koje za cilj imaju samo diskreditaciju i gušenje slobode medija.

Ovim putem najoštrije osuđujemo diskriminaciju koja je nastavljena, uprkos apelima Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

 

Reklame