Putujući teatar
Foto: "Šopenhauer", Miljko Strojanović
U zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“ sinoć je premijerno izvedena predstava „Šopenhauer“, u režiji Cveteline Nikolove. Putujući teatar „Ne kao i drugi“ u Zaječar je stigao iz Bugarske.

Putujući teatar „Ne kao i drugi“ sinoć je nastupio pred zaječarskom publikom predstavljajući režiserski prvenac mlade i kreativne Cveteline Nikolove iz Ćustendila.

Foto: „Šopenhauer“, autor: Miljko Strojanović

Predstava je premijerno izvedena u Zaječaru  zahvaljujući pokroviteljstvu Katje Nikolove, koja je stupila u kontakt sa direktorom zaječarskog teatra, nakon čega je usledio i poziv za gostovanje.

Predstava u jednom činu, po tekstu Branislava Nušića prema rečima mlade Cveteline Nikolove, novina je za publiku u Bugarskoj u kojoj su Nušićeva dela veoma popularna i voljena, ali i za publiku u Srbiji.

Foto: Mlada Cvetelina Nikolova, autor: Miljko Stojanović

Po prvi put sam se ostvarila u ulozi režisera. Predstava ‘Šopenhauer’ premijerno je večeras izvedena u zaječarskom pozorištu zahvaljujući pokroviteljstvu Katje Nikolove, koja nas je povezala sa direktorom zaječarskog teatra.

Ovo delo Branislava Nušića, čija su dela veoma popularna , kako u Bugarskoj i Srbiji, tako i širom sveta, malo je našoj publici, kao i publici u Srbiji. U pitanju je humoreska u jednom činu i predstava traje sat vremena.“

Foto: „Šopenhauer“, autor: Miljko Strojanović

Šest glumaca Putujućeg teatra učestvuje u njenom izvođenju, i verujem da su se dobro snašli u svojim ulogama, jer iako postoje razlike između jezika i kultura, ono što nas se spaja je jedinstveni balkanski duh„. – izjavila je za naš portal mlada režiserka Cvetelina Nikolova.