Pokret #1od5miliona ovim putem želi javno da prizna da smo pogrešili! Pogrešili smo kada smo rekli da je režim Aleksandra Vučića prodao kineskoj kompaniji ZiĐin samo Majdanpek i Bor. 
Ovom prilikom obaveštavamo javnost da kineska kompanija ZiJin već uveliko vrši istraživanja tla na području park šume Kraljevica u Zaječaru!
Nedavno je i nadležno ministarstvo objavilo da Zaječar, nekada poznat po velikom broju gradskih česama – NEMA NITI JEDNU sa pijaćom vodom.
Očigledno je da je cela Timočka krajna predviđena za rudnike i jalovišta, a da je narod Istočne Srbije predat u ruke raznoraznim stranim kompanijama.
„Ja, kao stanovnik Istočne Srbije, molim sve političare, aktiviste, organizacije i narod da ne dozvolimo režimu i stranim kompanijama ni da krenu da razmišljaju o otvaranju bilo kog novog rudnika na ovom području. Ovde se nalaze zaštićene šume, životinje, reke ali nalaze se i ljudi koji neće moći da žive u zatrovanoj pustinji okruženi rudnicima. Tačnije, moći će da žive, ali kao robovi u pola skraćenog životnog veka! „, izjavio je kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik Skupštine opštine Majdanpek.
Reklame