Beldocs eho u Zaječaru: „Najružniji auto“ otvara festival

11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs eho biće održano i u Omladinskom centru Zaječar, od 13. novembra do 11. decembra 2018. godine.

Foto: beldocs.rs
Reklame

Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs eho biće održano i u Omladinskom centru Zaječar, od 13. novembra do 11. decembra 2018. godine. Tema ovogodišnjeg festivala su ’’ljudska prava’’, povodom obeležavanja 70 godina od potpisivanja Deklaracije o ljudskim pravima.

U Omladinskom centru će biti prikazano pet filmova, svakog utorka po jedan, iz dela programa nedavno završenog festivala. Sve projekcije počinju od 18 časova, a ulaz je besplatan.

Dokumentarci će biti prikazani po sledećem rasporedu:

13. novembar
Najružniji auto, Grzegorz Szczepaniak, Poljska, 2017, 47’
http://beldocs.rs/najruzniji-auto/

20. novembar
Poslednja avantura Kaktus Bate, Đorđe Marković, Srbija, 2018, 65’
http://beldocs.rs/poslednja-avantura-kaktus-bate/

27. novembar
Nokija – povezivali smo ljude, Arto Koskinen, Finska, 2017, 91’
http://beldocs.rs/nokija-mi-smo-povezivali-ljude/

4. decembar
Naš novi predsednik, Maxim Pozdorovkin, SAD, Rusija, 2018, 77’
http://beldocs.rs/nas-novi-predsednik/

11. decembar
Srećna zima, Giovanni Totaro, Italija, 2017, 91’
http://beldocs.rs/srecna-zima/

Već jedanaestu godinu, Beldoks nastavlja da kvalitetnim i premijernim programom izgrađuje i edukuje svoju publiku, nudeći sem domaće i bogatu međunarodnu selekciju, kao i brojne prateće programe. Jedan deo ove aktuelne selekcije prikazuje se tokom cele godine u preko 20 gradova i sela u Srbiji, te publika u ovim mestima ima mogućnosti da prati recentnu produkciju dokumentarnog filma iz celog sveta.

Festival je u maju otvorio film ’’Poslednja avantura Kaktus Bate’’ reditelja Đorđa Markovića koji će biti prikazan i u Zaječaru.