„1 od 5 miliona“ u petak, četvrti put: Mirnom šetnjom protiv nasilja, vređanja i ponižavanja

Četvrti po redu građanski protest "1 od 5 miliona" održaće se u petak 8. februara sa početkom od 18 sati na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru.

Foto: 1 od 5 miliona
Četvrti po redu građanski protest „1 od 5 miliona“ održaće se u petak 8. februara, sa početkom od 18 sati, na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru.
 
Organizatori kažu da će nakon obraćanja govornika, krenuti u mirnu protestnu šetnju protiv nasilja, vređanja i omalovažavanja, kojem smo svakodnevno izloženi.
„Najoštrije osuđujemo jučerašnji fizički napad na Vladimira Petkovića – Zigija, aktivistu i bubnjara protesta „1 od 5 miliona“. Fizički napad na ljudsko biće, samo zato što nosi bedž #1od5miliona, nije društvena atmosfera u kojoj želimo da živimo, na to ne pristajemo a gradonačelniku Bošku Ničiću, koji svakog dana na društvenim mrežama tu atmosferu „podgreva“, poručujemo da nećemo ćutati!“, navodi se u saopštenju.
Foto: 1 do 5 miliona

Građanima će se ovog petka obratiti Žika Branković, planinar, sportista nacionalnog ranga, i dugogodišnji borac protiv korupcije. Ruta protestne šetnje je: Trg Nikole Pašića – Dositejeva – Kumanovska – Timočke Bune – Obilićev venac – Ljube Nešića i završetak kod Gradske uprave Zaječar.

„Tokom protestne šetnje uručićemo dva otvorena pisma, onima koje smatramo najodgovornijima za uništavanje grada i stanje u kojem se trenutno nalazi Zaječar. Jedno je namenjeno Bošku Ničiću, a drugo Saši Mirkoviću. Vidimo se u petak u 18h!„, piše u saopštenju .