„1 od 5 miliona“: Protesti počinju i u Zaječaru!

Večeras u 18 sati na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru, počinju protesti nezadovoljnih građana, koji će reći svoje zahteve, a zatim krenuti u šetnju

Građanski protesti pod nazivom 1 od 5 miliona, počinju večeras u 18 sati i u Zaječaru. Građani će se okupiti na Trgu Nikole Pašića, da bi iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom u gradu.
Kako kažu organizatori protesta, nakon javnog iznošenja zahteva krenuće se u protestnu šetnju. Zahtevi se odnose na vlast, opoziciju ali i lokalne medije.

 

„Prvi i osnovni zahtev građanskog protesta u Zaječaru je: Da svi koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas i time napravili dug grada od preko 2 milijarde dinara, momentalno podnesu ostavke i prestanu da se bave politikom.

Od svih onih koji se predstavljaju opozicijom ovom režimu, zahtevamo da napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkotuju njihov rad sve do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva.

Od medija zahtevamo izveštavanje o građanskim protestima, kako širom Srbije tako i u Zaječaru u udarnim informativnim emisijama ili rubrikama“ – navodi se u saopštenju za medije.