Foto: Tatjana Galić Zetović

U galeriji Radul – begovog konaka u petak 16. februara biće otvorena izložba fotografija članova foto kluba „202“.

Naš sagovornik, Raša Milojević, za „Glas Zaječara“ rekao nam je nešto više o predstojećoj izložbi, ali i o radu samog kluba.

„Foto klub „202“ broji nekih dvadesetak članova, a izložba koju čini šezdesetak fotografija koje su nastale u Zaječaru i okolini će biti priređena u sklopu obeležavanja desetogodišnjice rada foto kluba „202“.“

Svoje radove na izložbi će prezentovati devetnaest autora: Anđela Mitić, Damir Mihajlović, Đorđe Ilić, Dragan Ilić, Ivica Ivanović, Ljilja Jovanović, Maša Miljković, Mikica Andrejić, Miloš Dišković, Miloš Milojević, Nenad Nedeljković, Pavle Ninić, Raša Milojević, Slobodan Zečević Zeka, Suzana Milisavljević, Tatjana Galić Zetović, Vladan Matić, Zoran Mojsin i Zoran Zetović Zeta.

Radu kluba, kako kaže Raša Milojević, naš sagovornik, može se pridružiti svako ko gaji ljubav prema fotografiji, i to preko sajta foto kluba ili lično, dolaskom u fotografsku radnju „202“.

U saradnji sa Zaječarskom inicijativom foto klub „202“ svake godine ima školu polaznika fotografije, a članovi kluba su predavači, koji svoje znanje i ljubav prenose na nove uzraste.

„Najveću prepreku u radu kluba predstavlja činjenica da foto klub „202“ nema svoje prostorije za rad – što je velika nevolja za klub koji radi i postoji već deset godina. Prostorije su najneophodnije kako bi članovi kluba svoju ljubav mogli da prenesu na najmlađe.“

Fotografija sa digitalizacijom nije izgubila na vrednosti, sada se više fotografiše nego ranije, a i za kvalitetnu fotografiju najbitniji je sam umetnik, koji oseti kada je pravi trenutak da stvori fotografiju.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova.

Foto: Zoran Zetović Zeta