IZBORNA KONFERENCIJA GO SPS U ZAJEČARU: DAČIĆU PUNA PODRŠKA, ŠAINOVIĆ PODSETIO NA 5. OKTOBAR

Članovi GO SPS-a Zaječar izabrali i delegate koji će ih predstavljati u Beogradu na Desetom kongresu stranke.

Na izbornoj konferenciji SPS-a održanoj juče u Zaječaru, Ivica Dačić predsednik ove stranke, dobio je punu podršku od delegata, dok je Dr Mirko Nikolić izabrani kandidat za glavni odbor SPS-a. Na ovom skupu izabrani su delegati koji će predstavljati GO SPS Zaječar u Beogradu na Desetom kongresu stranke.

Izbornoj konferenciji prisustvovao je i Nikola Šainović, član Predsedništva SPS-a, pozdravljen jakim aplauzom, on je tom prilikom rekao da je 5. oktobra 2018. godine u Beogradu održan izborni sastanak Omladine SPS-a i da su primljeni članovi koji su napunili 18 godina.

“Nije slučajno to što su omladinci ušli u stranku baš tog datuma, simbolika su oktobar 2000. i oktobar 2018, partija je preživela i sada je tu nova generacija. Ti mladi ljudi su budućnost SPS-a. Mi koračamo u tu budućnost sa tekovinama socijalzima, modernizovanim za današnje vreme, jer ono što se pokazalo je to da svako vreme ima svoj način borbe za socijalnu pravdu, kao najveću tekovinu socijalizma”, rekao je Šainović.

Predsednik GO SPS Zaječar Dr Mirko Nikolić pozdravio je pristutne i istakao da je SPS državotvorna stranka i da ona ne može da ode u istoriju.

“Mnogi koji su hteli da nam vide leđa nestali su sa političke scene Srbije, jer mi smo deo istorije ovog naroda i ove države. Naš predsednik Ivica Dačić stalno ističe kako nema socijalne pravde bez jake države i jake ekonomije, i to je naša politika danas. Borimo se za plate, penzije, obrazovanje, zdravsto. SPS učestvuje u vlasti u 128 gradova u Srbiji. Među njima je i Zaječar, i druga smo politička snaga u našoj zemlji”, rekao je Nikolić.